Een actieve levensstijl

Een actieve levensstijl is samen met gezonde voeding de basis om gezond door het leven te gaan.

Het een kan niet zonder het ander.

Als je het vergelijkt met een auto dan is voeding de benzine die je nodig hebt.

Sporten zijn de kilometers die je rijdt en jouw lichaam is de auto.

Na vele kilometers rijden zal je weer moeten tanken anders geraak je niet meer vooruit.

Ook is de keuze van je benzine belangrijk. Rijd je met een naft dan moet je geen Diesel gaan tanken.

Dus ook elke actieve levensstijl vraagt de juiste voeding.

Waarom een actieve levensstijl gezond is

Reden 1 – Een actieve levensstijl zorgt voor gewichtsbeheersing

Genoeg bewegen kan gewichtstoename helpen voorkomen en kan ook helpen bij gewichtsverlies. Tijdens het sporten verbrandt je calorieën. Hoe intensiever je bezig bent, hoe meer calorieën je verbrandt.

Reden 2 – Een actieve levensstijl bestrijdt ziektes en gezondheidsproblemen

  • Hoge bloeddruk
  • hart en vaatziekten
  • diabetes
  • depressies
  • kanker
  • ….

Reden 3 – Van een actieve levensstijl wordt je beter gezind.

Heb je een emotionele opkikker nodig? Misschien moet je wat stoom afblazen na een stressvolle dag…. Een half uurtje in de sportschool bezig zijn of een stevige wandeling van 30 minuten maken kan hierbij helpen. Lichaamsbeweging stimuleert verschillende chemicaliën in de hersenen die de sporter gelukkiger maken en helpen ontspannen. Daarnaast worden mensen die regelmatig sporten ook positiever over hun eigen uiterlijk, dat kan het zelfvertrouwen stimuleren en het gevoel van eigenwaarde verbeteren.

Reden 4 – Een actieve levensstijl geeft energie

Raak je al buiten adem door de boodschappen te doen of als je bezig bent met het huishouden? Regelmatige lichamelijke activiteit kan de spierkracht verbeteren en het uithoudingsvermogen sterk vergroten. Lichaamsbeweging en fysieke bezig zijn zorgen ervoor dat zowel zuurstof als voedingsstoffen naar onze spierweefsels worden gebracht en helpen het cardiovasculair systeem efficiënter te werken. Wanneer je hart en longen efficiënter werken heb je meer energie over om de gewone dagelijkse dingen te doen.

Reden 5 – Een actieve levensstijl stimuleert de nachtrust

Heb jij moeite om in slaap te vallen? Heb je misschien moeite om in slaap te blijven? Regelmatig bewegen kan iemand helpen sneller in slaap vallen en helpt iemand ook dieper te slapen. Het enige wat je niet moet doen is vlak voor het slapen weer gaan sporten, anders is het mogelijk dat je teveel energie over hebt om in slaap te vallen.

Reden 6 – Een actieve levensstijl kan leuk zijn

Lichaamsbeweging en fysiek bezig blijven zijn leuke wijzen om de tijd door te brengen. Het geeft je de kans om te ontspannen, te genieten van de buitenlucht of gewoon bezig zijn met iets wat je gelukkig maakt. Lichaamsbeweging kan mensen ook helpen om samen met de familie of vrienden iets te doen in een leuke, sociale omgeving.

Een actieve levensstijl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*